Rondleiding

Wachtkamer

Om het wachten voor onze klanten zo aangenaam mogelijk te maken beschikken we over een ruime wachtkamer met een panoramische dakconstructie. Onze wachtkamer is gecompartimenteerd zodat honden, katten en vogels niet bij elkaar komen en rustig hun beurt kunnen afwachten. In de wachtkamer kan je genieten van een tijdschrift, of kan je rustig de informatiebrochures, die ter beschikking zijn, ter hand nemen.

Voor het maken van een afspraak, het ophalen van medicatie, voeding of voedingssupplementen, of voor informatie kan je terecht aan de balie.

Wachtkamer Wachtkamer Wachtkamer Wachtkamer

Consultatie

Onze praktijk beschikt over twee ruime consultatieruimten. Hier worden je huisdieren ook gewogen. Dit is belangrijk voor de juiste dosering van de medicatie en om te zien of je huisdier zijn ideaal gewicht heeft. In de consultatieruimten gebeuren routineonderzoeken en behandelingen.

Consultatie Consultatie

Laboratorium

In ons labo beschikken we over een centrifuge en een bloedanalyse-toestel (Spotchem). Hiermee kunnen we suikerwaarden, nierwaarden, leverwaarden, hematocriet, totaal eiwit, ... direct bepalen. Snelle bacteriologische check-up op bloed, urine, ontlasting en keeluitstrijkjes gebeurt met een snelle hemo-color kleuring. Ook worden er door ons uitgebreide bacteriologische onderzoeken uitgevoerd met resistentietesten.

Medische beeldvorming

Een moderne dierenartsenpraktijk kan niet zonder medische beeldvormingsapparatuur. We beschikken over een hoogfrequent radiografietoestel met een digitale ontwikkelaar. Ons echografietoestel stelt ons in staat om drachtdiagnose te doen en om weke organen in beeld te brengen.

Medische beeldvorming Medische beeldvorming Medische beeldvorming Medische beeldvorming

Apotheek

Hier worden de medicijnen opgeslagen in ideale omstandigheden. Een dierenartsenpraktijk moet beschikken over een groot assortiment diergeneesmiddelen en dieetvoeders voor de patiënten. We verdelen Hills en Specific dieetvoeders voor honden en katten om hun gezondheid te bevorderen. Voor de kromsnavels stimuleren we het gebruik Nutribird en Kaytee. Voor siervogels en duiven hebben we een eigen gamma voedingssupplementen ontwikkeld in samenspraak met Ing Duchatel van de faculteit diergeneeskunde te Luik om hun algemene conditie op peil te houden en hun prestaties te verhogen.

Quarantaine

Aangezien er in een praktijk soms patiënten binnenkomen met een besmettelijke ziekte als psittacose, salmonella, ... hebben we een volledig afgescheiden quarantaineruimte ingericht voor viervoeters en vogels. Alvorens deze ruimte te betreden moeten we eerst langs een sas waar we ons kunnen omkleden en desinfecteren.

Quarantaine

Ziekenboeg

Patienten die voor een operatie in onze praktijk binnenkomen, worden opgenomen in een speciale ruimte. In deze ruimte zijn afgescheiden hokken beschikbaar voor honden en katten. Hier ontwaken zij uit de narcose na de operatie. Soms moeten dieren voor langere tijd opgenomen worden. Ook hiervoor beschikken over de nodige faciliteiten om de dieren in de meest ideale omstandigheden te behandelen. Voor de opvang van vogels en bijzondere dieren beschikken we over een aparte ruimte.

Ziekenboeg Ziekenboeg

Operatiekwartier

Er zijn twee operatieruimten beschikbaar voor operatieve ingrepen. In onze praktijk worden naast routineoperaties ook meer gespecialiseerde operaties uitgevoerd. We beschikken over bewakings-en beademingsapparatuur om uw huisdier in de meest ideale omstandigheden te verzorgen. De aanwezigeoperatiemicroscoop geeft ons de mogelijkheid om zelfs de kleinste diertjes te opereren. Er is een volledige tandartsunit aanwezig voor de gebitsverzorging van patiënten. We beschikken over een uitgebreide set endocopische materiaal om het geslacht van vogels te bepalen of om meer ingewikkelde diagnosen te stellen.

Operatie Operatie Operatie Operatie